Segellat per inducció

El segellat d'envasos per inducció és el sistema més segur i net pel tancament d'un envàs de qualsevol tipus i indústria. Evita les fugues del producte i dóna garantia d'inviolabilitat al consumidor final.

El segellat d'envasos per inducció és un sistema net i sense contacte a través del qual un opercle o disc d'alumini queda enganxat a la boca d'un envàs.

Aquest sistema va ser desenvolupat fa més de 35 anys i, originàriament, pretenia evitar les fugues de productes químics de les ampolles de plàstic. Ara mateix és l'únic procés de tancament d'aliments, begudes, dissolvents, agroquímics... que pot ser utilitzat amb qualsevol tipus d'envàs. 

Per segellar un envàs mitjançant el sistema per inducció necessitem, primer de tot, una tapa plàstica- no pot ser metàl·lica. Cal que el disc d'inducció ja estigui col·locat en la correcta posició dins de la tapa. Un cop tancat l'envàs amb la tapa- i el corresponent disc d'inducció- es passa l'envàs per la segelladora d'inducció. Llavors, el camp electromagnètic generat pel capçal de la segelladora per inducció penetra la tapa i escalfa la làmina d'alumini que incorpora el disc d'inducció que, a la vegada, desfà la fina pel·lícula de polímer que porta el disc. Després de pocs segons, en refredar-se el polímer, es podrà veure com el disc ha quedat totalment enganxat a la boca de l'envàs.

Aquest tipus de tancament elimina les fugues del producte, ofereix seguretat, ja que evita les manipulacions i allargarà la vida del producte. En general, reforçarà la confiança del client en el producte.