FAQs

Les respostes a les preguntes i els dubtes més habituals sobre el segellat per inducció.

Què és el segellat per inducció?

El segellat per inducció és un mètode de tancament hermètic d’envasos mitjançant microones de calor, és a dir, sense contacte. És necessari un envàs amb boca de rosca, un tap de plàstic i un opercle adequat per a la inducció d’aquest envàs de plàstic, a més d’una màquina segellada per inducció.

Com se segella per inducció?

El mètode de segellat per inducció és molt simple: és necessari que l’opercle estigui col·locat dins del tap amb la cara metàl·lica a la vista, es tanca l’envàs i se segella per inducció. Si l’encaix de rosca i tap és bo i la tria del material és correcta, el disc quedarà segellat a la boca de l’envàs.

Com puc segellar per inducció un envàs de vidre?

Els tres elements determinants per a un segellat per inducció d’un envàs de vidre exitós són els següents:

1) El tipus de vidre. No és cert que es puguin segellar per inducció tots els envasos de vidre. Hi ha certs envasos de vidre amb una composició específica que fa impossible el segellat per inducció. És important conèixer la composició del nostre vidre: el nostre fabricant ens la facilitarà.

2) La tapa o tap. Habitualment els taps per a vidre són metàl·lics i precisament el metall o alumini és incompatible amb el segellat per inducció. El tap per a un bon segellat per inducció ha de ser de plàstic i ha de fer un bon contacte amb la boca de l’envàs.

3)  No tots els materials d’inducció poden segellar vidre. Cal triar un tipus de material adequat per segellar vidre. A CSP disposem d’una àmplia varietat de materials per segellar vidre per inducció.

Quins són els problemes per a un bon segellat per inducció?

Si el material d’inducció és l’adequat, el més probable és que el problema sigui l’encaix rosca-tap. Tot i essent un tap de plàstic, és probable que no estigui pensat per segellar per inducció i que no compleixi un dels requisits indispensables per a un bon segellat per inducció: que faci contacte amb la boca de l’envàs. Si el tap, amb el seu fons, no contacta amb la boca de l’envàs, l’opercle no tindrà la pressió necessària perquè quedi segellat.